keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kihlaparille

Tänään sain valmiiksi tyttären pyynnöstä tekemäni kihlakortin.
Kortti on tehty samalla Spellbinders Elegant Labels Four - setillä kuin edellisen postauksen vauvakortti.


Erona tässä on stanssin käytössä se että olen nyt tehnyt korttipohjankin vain tuolla setin suurimmalla stanssilla. 

Kulmassa jälleen Heinikasta ostettu kukkanen, nauha on tarttunut mukaan kesän reissulta.



Setin keskimmäisellä stanssilla stanssasin Graphic 45:n  Baby 2 Bride Collection sarjan paparista From This Moment keskikuvion.  Tämä on muuten taas niitä Graphic 45: n papereita joita olen ostanut aina kun olen jossakin niitä nähnyt ja jemmannut ja jemmannut useampia vuosia... yksi ehdoton suosikki paperini tällä valmistajalla :)
Kohotin tuota keskikohdan kuviota kohoteipillä, mutta se kohotus ei oikein näy näissä kuvissa.

Heidin Korttipajan kartonkileike ja jemmalaatikon sormuslöytö ja siinäpä se  taas oli....

Tosin ei tämäkään kortti nyt ihan noin helposti syntynyt.... varsinkin tuo yläkulman kukan värin sopivuus teetti töitä... ette arvaakaan kuinka monta eri vaihtoehtoa siihen mallasin ... samoin kuin nauha. Ei tuo nauha ollut ensimmäinen valinta ollenkaan...

Idea ja tutoriaali tähän korttimalliin löytyy muuten täältä.



Tässä kortti vielä avattuna, niin että varsinainen korttipohjan idea näkyy kunnolla.


Toivottavasti tämä kortti on tyttäreni mieleen...hän toivoi ehkä hieman värikkäämpää, mutta kun ei minulla ollut mielestäni tarpeeksi "pirskahtelevia" värejä papereissa eikä sellaisia ehtinyt hankkia. Kukan värillä yritin tuoda hieman pirteyttä muuten niin hillittyyn värimaailmaan :)

Toiveikkaana

Ritva Vihreästä talosta :)




tiistai 19. elokuuta 2014

Tyttövauvalle

Nyt on taas inspiraatiota löytynyt ... tai ainakaan tätä korttia ei tarvinnut vääntää väkisin :)
Tässä välillä tuli tehtyä yksi kortti, jota en edes kuvannut... kortti oli äärimmäisen yksinkertainen ja niin väkisin tehdyn tuntuinen että harvoin on semmoista tullut tehtyä.

Tässä nyt kuitenkin näytille muutenkin enemmän minun näköinen kortti, kuin mitä joissakin aikaisemmissa postauksissa on ollut.

Inspiraation  lähteenä toimi suurimmaksi osaksi Klemmarikellarista tilaamani uusi Spellbinders'in stanssisetti - Elegant Labels Four - ja Cuttikseni onkin saanut "laulaa" tosissaan kun olen valmiita kuvioita sillä stanssannut tulevia kortteja varten :)


Tällä hetkellä tuota settiä ei ole Klemmarikellarissa, mutta on kuulema tulossa lisää, jos joku muukin ihastuu tähän settiin.
 Stanssi-setin koko on hieman normaalia suurempi ( 5" x 7" ) mutta ainakaan minua se ei haitannut ollenkaan :) Toki korttipohjan joutuu tekemään itse alusta asti. (Tuo koko on siis sen suurimman stanssin - kaksi muuta on sitten pienempiä ).

Tässä olen käyttänyt setin kahta suurempaa stanssia; ensin stanssasin isoimmalla pohjan , ja siihen seuravalla koolla aukon.  Aukkoon sitten stanssasin valkoisesta kartongista - Canson Illustration- kuvion, johon sitten leimasin I Brake for Stamps'in  vauvan, jota hennosti värittelin Distress Inkin musteilla.


Kulmaan lisäsin Heinikasta ostettuja kukkasia  ja organzanauhaa - vielä pienet hopean väriset jalat  ja Vauvaonnittelu-teksti Karita Vainion setistä, vaaleanpunaiset tarratimantit kulmiin.. ja siinä se on!


Tässä kuvassa näkyy selvemmin tuon stanssin kuviointi. Kohokuvioimalla tästä tuli vielä kauniimpi, jos mahdollista :)

Mukavaa elokuun jatkoa toivottelee

Ritva Vihreästä talosta



tiistai 5. elokuuta 2014

Pienelle pojalle

Jälleen on suku kasvanut uudella jäsenellä ja ristiäisiä, jossa yksi lapsistani oli kummina vietettiin parisen viikkoa sitten.


Tässä kortti jonka hän pienelle kummipojalleen vei.

Kuviopaperi on Pion Designin  Sweet baby: Baby boy arkista. Kuvasta ei näy, mutta käsittelin kukkasia Glossy Accentsilla  saadakseni hieman eloisuutta korttiin.  Leimana on aiemminkin käyttämäni Stampendous'in  leima. Pitsi on Heinikasta samoin kuin muut edellä mainitut tarvikkeet.




Perhosen löysin jemmalaatikosta. Luultavasti olen sen tehnyt Martha Stewarth'in perhosleikkurilla, mutta milloin, missä ja mikä leikkuri... en muista millään. Koristuksena keskellä on "timanttinauhaa" jota olen ostanut myös aikoja sitten paikallisesta kangaskaupasta.
Hopean värinen tutti on Heidin Korttipajasta samoin kuin kartonkileikekin.




Samaiselle pienelle pojalle on mennyt myöskin seuraava kortti.


Tässä on käytetty Marianne Designin stanssia LR0218 Eline stroller, jonka lienen hankkinut aikanaan Heinikasta. 

Leveä pitsi on Anun Putiikkien valikoimista. Kartonkileike  Heidin Korttipajasta. Kullan värisen koristeen ostopaikkaa en muista.



Olen hieman taistellut inspiraation puutteen kanssa ja se kyllä näkyy näistä korteista. Yksinkertaisella linjalla on menty....



Lämmintä elokuun jatkoa toivottelee

Ritva Vihreästä talosta