sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Lapsuusmaisemissa

Olin viikonloppuna käymässä taas kerran lapsuusmaisemissani.
Ne maisemat ovatkin jotain muuta kuin asuinpaikka, jossa perheeni kanssa asumme.
Parasta lapsuusmaisemissani on vaihtelu - on mäkeä, mutkaista tietä, vettä...
Vaikka tähän käyntiin sisältyi paljon syystöitä, niin ennätin kuitenkin käydä pariinkin otteeseen kävelemässä tutuissa maisemissa- ja kamera tietysti oli mukanani.

Jo aikaisemmassa postauksessani oli ruskakuvia ja nyt niitä tulee lisää.
Ensin kuitenkin pari kuvaa, jotka kertovat tämän syksyn poikkeuksellisuudesta :)




Ensimmäinen kuva on kotipihasta ja jälkimmäinen  rantapolun varrelta kuvattu :)
Kesä ei näytä luovuttavan  vaikka toisaalla luonto pukeutuu jo syysasuunsa eli ruskaan, joka on tänä syksynä ollut mielestäni  poikkeuksellisen kaunis. 


Tässä myös eräs lapsuuskotini pihan kaunottarista :)




Peltojen reunoilla on toinen toistaan upeampia pihlajia ruskan väreissä -
en vain väsy ihastelemasta tätä luonnon huikeaa näytöstä.




Tänne tielle tai paremminkin polulle siis sukelsin ensimmäisellä kävelyretkellä...
ja tämän polun varrelta löytyi aiemman kuva metsäkurjenpolvikin.



Polun alapäässä häämöttääkin sitten pieni järvi - tai ehkä paremminkin lampi.




Takaisin päin palatessa näyttää sitten tältä...polku ei näytä jyrkältä, mutta nousua on yllättävän paljon eikä ole ihan kevyt noustava :)




Toinen retki samoissa maisemissa - vähän eri suuntaan vain ainakin aluksi. Loppujen lopuksi päätyy kuitenkin saman järven/lammen toiseen päähän, kun edellisissä kuvissa oltiin järven keskivaiheilla.


Niin kuin tästäkin kuvasta näkyy, korkeuseroa löytyy. Tie näyttää loppuvan kuin tyhjään ... alhaalla kuitenkin näkyy vettä. Tätä rinnettä en kävellyt alas asti...tyydyin kuvaamaan vain ylhäältä :)


Tässä näkyy nyt liki koko pieni järvi ... paikka, jossa käytiin uintiretkillä ja jonka jäälle talvella laskettiin rinteistä puusuksilla ja jossa käytiin myös luistelemassa :)



Lopuksi vielä pihan juhannusruusupensaan ruskaväritystä - upea, eikö vain?


Nyt oikein ihanaa syksyn jatkoa toivotellen


Ritva Vihreästä talosta







maanantai 23. syyskuuta 2013

Syksyn väriloistoa

Pikainen postaus syksyn ruskan väriloiston kauneudesta- kuvat puhukoon puolestaan :)











Nauttikaa syksyn kauneudesta toivoo

Ritva Vihreästä talosta



sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syntymäpäiväkortti

Korttien tekeminen oli hetken aikaa tuskallisen tuntuista, mutta kun on pakko tehdä kortti tiettyä tarkoitusta varten, ei auta jäädä kovin pitkäksi aikaa miettimään ja haaveilemaan.

Liekö edellisen postauksen testaukset herättäneet taas kipinän vai mistä se löytyi - ehkä se lopullinen kipinä oli Graphic 45:n Secret Garden sarjan Beautiful Blooms-paperi.
Pyörittelin paperia käsissäni kerran jos toisenkin ja mietin että miten tätä hennoo mennä leikkaamaan...no rohkaisin mieleni ja leikkasin palasen joka sopii 15x15 cm korttipohjaan.
Ja taas mietin :)
Lähes huomaamattani olin ottanut sakset ja alkanut niillä ressata palasen reunoja. Siitä sitten luontevasti siirryinkin inkkaamaan reunat Distress Inkin Vintage Photolla.

Seuraava huomio olikin se, että yksi kulma paperista oli käpristynyt - mitäs sille voisi tehdä?
Niinpä sitten aloin kieputtaa paperia rullalle - ahaa, tämä näyttää aika kivalle.Aloin innostua :)
Seuraavaksi sitten leikkasin pienen pienen palasen, jonka sovitin käperretyn kulman alle. Se oli siinä sen paikka... liimasin palasen isompaan palaan kiinni.

No, entä sitten koristelut?
Paperi on niin kaunis itsessään, että tuntuu ettei se kaipaa oikein mitään koristuksekseen, mutta kun olen käynyt katsomassa mm. täällä, niin huomaa, että koristeitakin voi käyttää ja aika runsaastikin. Toki on makuasia, käyttääkö vai ei. Nyt sitten itse päädyin käyttämään koristeita :)

Ja tässä on tulos ...



Ensin asettelin valkoisen pienen kakkupaperin keskelle...ja sen jälkeen olikin tuskainen miettiminen taas kerran, että mitä muuta.


Kukkia tietenkin, mutta minkä värisiä... kukkavarastoni ovat melko vajavaiset, mutta niin sieltä vain löytyivät nuo kaksi herkän sävyn ruusua, joille sitten oli etsittävä vielä seuraa. Kokeilin kirkasta oranssia  -ihan totta!! - eikä sekään ehkä olisi ollut hullumpi vaihtoehto, mutta yön yli mietittyäni,päädyin tuohon luonnonvalkoiseen ruusuun. Lisäksi tietysti helminauhaa -yllätys, yllätys - ja noita toisia helmikoristeita, samoin kuin kukkavarsia kieputettuina...ja alaosaan kartonkileike Heidin Korttipajasta.


Tässä kuvassa näkyy tuo yläreunassa oleva rullaus.Toiseen reunaan sitten laitoin Priman "Say it in studs" kiekurakoristeen vintage-metallin värisenä. Tuo kiekura on aika isokokoinen, joten siitä voi leikata sopivan kokoisia koristeita. Nappasin samasta koristeesta yhden tuommoisen "napin" tuonne yläkulmaan.


Tässä kuvassa näkyy Heinikasta ostamani pieni linturiipus, jonka asettelin kiekuran jatkoksi.


Lopuksi sitten liimasin myös kortin takakanteen tuota ihanaa paperia, leimailin Onnea-tekstin ja asettelin sen luonnon valkoisen pitsin päälle. Siinäpä se sitten olikin - tämä taas kerran ihan erityiselle ihmiselle menevä korttini :)


Mukavaa sunnuntaipäivää  toivottelee

Ritva Vihreästä talosta











torstai 19. syyskuuta 2013

Inspiraatiota etsimässä

Jostain syystä minulle iski lukko päälle, mitä tulee askarteluihin - ja juuri kun pitäisi saada aikaiseksi erityinen kortti.
Niinpä sitten ole surffaillut ympäriinsä netin pohjattomassa ideapankissa... mutta vähän vielä tuntuu ettei oikein lähde ideat lentoon.
Jotain kuitenkin olen saanut tehtyä - ei mitään valmista, mutta semmoista inspiraation herättelyä.

Youtubessa tuli vastaa tämä video: Hero Artsin julkaisema "Embossed Layered  Resist"-tekniikka-video.
Ihastuin lopputulokseen ikihyviksi ja aloin miettiä, onko minulla mitään vastaavaa leimaa, kunnes muistin että onhan minulla vielä aivan kokeilematon leima -vieläpä Hero Arts:in. Nimittäin Silhouette bells-niminen leima.
Kyseisen leiman olen hankkinut aikoja sitten, ei vain ole tullut otettua sitä käyttöön.

No ryhdyin tuumasta toimeen... ja voi pettymyksen määrää...en ainakaan vielä osannut/kyennyt tekemään omalla leimallani vastaavaa kuin mitä videolla esitellään...

Yksi visio siis murskana...mitäs sitten?
Pyörittelin leimaa käsissäni,katselin musteitani ja tässä sitten kokeilujen tuloksia ...nämä eivät ole siis vielä mitään valmiita "tuotteita" vaan lähinnä sitä inspiraation herättelemistä ja testailua, miten tuota omaa leimaani voisin käyttää.


Eli tässä yksi kokeilun tulos.
Tuputtelin itse leimaan Mementon ja Distress Inkin eri sävyisiä vihreitä ja sinisiä musteita.
Leimasin Fabriano-paperille ja tällainen tästä tuli...en kuitenkaan oikein ollut tyytyväinen ja jatkoin kokeiluja.


Sama idea, mutta nyt vain lisäsin hieman tummempaa sinistä ja kuvan tunnelma muuttuu täysin, eikö vain?



Tässä jatkuu kokeilu... taas on hieman eri sävyjä tuputettu leimaan. Lisäksi sitten kokeilin värittää lehtiä... vieläkään en ollut, enkä ole tyytyväinen..



Ja kokeilen...


Ja kokeilen ...
Itse muuten jotenkin miellän nuo kukat kieloiksi, jolloin niiden pitäisi olla valkoisia, mutta tässä nyt kuitenkin olen värittänyt myös kukat lehtien lisäksi- vieläpä sinisiksi...eikä tuo väritys ainakaan tässä kuvassa kovin hääppöiselle näytä. Eli harjoitella pitää ja kovasti...

En siis ole todellakaan mikään leimakuvien värittäjä...ja nämäkin väritetyt leimakuvat jäänevät "arkistojen aarteiksi" eli tuskin koskaan päätyvät mihinkään valmiiseen korttiin. 
Nyt kysynkin teiltä,minua paljon enemmän ja taitavammin erilaisia ja erityylisiä leimakuvia värittäviltä...miten ja millä väreillä värittämällä tästä kauniista leimakuvasta saisin sellaisen, että sen saattaisi laittaa korttiin?



Inspiraatiota etsien 

Ritva Vihreästä talosta






maanantai 9. syyskuuta 2013

Taustasta kortiksi

Taustojen tekeminen itse on todellakin koukuttavaa...
Tänään olen tehnyt kolme taustaa, joista tosin vain kaksi kelpuutan tähän postaukseen :)

Ensin siis tein taustan.
Yrityksen ja erehdyksen kautta opin nyt käyttämäni paperin erityisominaisuuden ja päädyin tekemään taustan seuraavassa järjestyksessä; ensin levitin musteenlevittimen avulla Distress Inkin Vintage Photoa ja sen päälle Weathered wood -sävyä. Näitä levitin koko taustalle, jonka koko oli noin 15 x 15 cm. Paperina on tällä kertaa Canson Dessin Blanc 200g (Heinikka)
Sen jälkeen otin esiin  Secret Garden-setin ja lehden mukana kylkiäisenä tulleen Vintage-henkisen setin.
Edit! Tämä  Secret Gardén -setti on luonnollisesti tehty Graphic 45:n saman nimisen paperisarjan oheistuotteeksi. 

Väreiksi tähän taustaan valitsin Distress Inkin Chipped sapphire, Dusty concord ja Milled lavender sekä Mementon Dew drop musteista sävyt Rich cocoa ja Teal zeal. Lisäksi  Archival Ink sävynä Jet black.
Kun oli saanut mielestäni tarpeeksi leimattua mieleisilläni väreillä stanssasin  Go Kreaten Frilly #7 stanssilla
taustan ja inkkasin kuvion reunat jälleen Vintage Photolla.

Korttipohjan tein itse Bazzilin sileästä kraftin värisestä kartongista, pohjan koko on 15 x 15 cm.
Pohjalle laitoin hieman pienemmän neliön Pion Designin  Alma's sewing room -sarjan Purple rosesta. Tämän päälle sitten asettelin stanssatun taustani.

Koristeeksi laitoin keskelle korttia Heidin korttipajan numeroleikkeen, johon halusin kimallusta. Ja sitä sain käyttämällä WOW:n Fab foilia, josta olen kertonut tässä aiemmassa postauksessani.


Koristeina  taas kerran tuttuun tapaan luonnon valkoista pitsiä, erilaisia paperikukkia, helminauhaa ja metallikoriste "Made with love".

Sitten vielä lopuksi se toinen tekemäni tausta; tämä vielä odottaa kortiksi asti rakentamista.

Tässä on käytetty edellä mainittujen settien lisäksi myös tätä Artemion settiä.

Ylläoleva tausta ei onnistunut aivan niin hyvin kuin olisin toivonut. Mutta ainakin minulla on tapana erilaisilla koristuksilla peittää virheitä...ja niin toivon että tässäkin saan tehtyä :)

Ihanaa viikon jatkoa toivottelee

Ritva Vihreästä talosta








torstai 5. syyskuuta 2013

Uusi tekniikka kokeilussa

Sain ihanan vinkin ystävältäni Maaritilta ; taustojen tekeminen itse kortteihin on hauskaa. Youtubesta oli  tämäkin idea löytynyt.
Olen jo jonkun aikaa ihaillut noita Maaritin käden jälkiä ja tiesin että pakko se on itsekin päästä kokeilemaan tekniikkaa ennemmin tai myöhemmin.

Se hetki koitti tänä iltana :)
Tekniikka on melkoisen koukuttava - pakko tunnustaa.
Veikkaan ettei nämä tämän illan kokeiluni jää viimeisiksi tällä(kään) saralla.

Eihän minulla tietenkään ollut kotona oikeita musteita tai oikeaa leimailupaperia tähän tarkoitukseen,mutta päätin mennä niillä, mitä kotoa löytyy.


Paperina on Cansonin 250g illustration -paperi.
Musteina tässä ensimmäisessa kokeilussa on pääasiassa Distress Inkin eri ruskean sävyt.
Taitaa seassa olla yksi Mementon muste myös -jos oikein muistan.

Leimat ovat erilaisista seteistä; on Artemion setistä, jonkin lehden kylkiäisenä tulleesta setistä, Tiimarista ostetusta setistä ja jostain muistakin seteistä,joiden nimiä en valitettavasti muista tai tiedä.

Tämä ensimmäinen kokeilu on tehty turvallisesti ruskealla - ei voisi varmaan enempää olla vintagea, vai mitä?


Tässä sitten lähdin jo kokeilemaan erilaista värimaailmaa.
Paperi on samaa kuin ensimmäisessäkin.
Eiffel-torni on nyt leimattu Archival Inkin mustalla musteella, mitä ohjevideossakin näytetään käytettävän. Muut värit jälleen Distress Inkin musteita ja yhtä Mementon mustetta tässäkin lisänä.

Leimasetit ovat myös samoja kuin ensimmäisessä taustassa.
Reunat käsittelin musteenlevittimen kanssa Distress Inkin Vintage Photolla kummassakin taustassa.
Ensimmäisen "häivyttelin" ensin yli koko taustan Vintage Photolla kevyesti ja reunat sitten vähän voimakkaammin. Tässä jälkimmäisessä tein tuon häivytyksen Distressin Weathered wood-sävyllä. Reunat kävin läpi Vintage Photolla.

Todella mielenkiintoista ja koukuttavaa tekemistä; värisävyjä ja leimoja vaihtelemalla tai leimojenkorostamisella eri tavoin saa samoillakin leimoilla taustoja, joissa on aivan erilainen tunnelma.


Tässä vielä vertailun vuoksi kumpainenkin tausta vierekkäin.



Pieni lisäys, joka jäi eilen mainitsematta; näiden taustojen koko 14 x14 cm, joten ne voi hyvin käyttää korttipohjien kanssa. 



Mukavaa syyskuun jatkoa toivottelee

Ritva Vihreästä talosta

tiistai 3. syyskuuta 2013

Venetsialais-viikonlopun tunnelmakuvia


Kuvallisia muistoja ja tunnelmia mökkikauden päättäjäisviikonlopusta eli Venetsialaisista...
Jälleen kaunis sää suosi mökkireissua. Kuun siltaa ei enää illalla muodostunut järven selälle, mutta aamulla oli auringon nousun aikaan kaunista...usvaa ja taivas oli väreiltään kuin maalauksesta.

Illalla tuli tietysti poltettua kynttilöitä ja lyhtyjä. Viime viikonloppuna askartelemamme lyhtyasetelmat olivat kuivaneet muoteissaan ja pääsivät heti siis käyttöön.



Aamulla näkyi hauskasti pienoinen kuunsirppi taivaalla auringon nousun aikaan.













Nämä aamuhetket ovat niin kauniita ja lähes epätodellisia.
Hauskojakin hetkiä tulee vastaan; kuten kuikan aamuinnin ilakointi -
kuului jonkinlainen ilon (?!) hihkaisu ja vesi pärskähti korkealle kun kuikka sukelsi :)

Ainutlaatuisia tilanteita, joita ei pääse normaalisti näkemään ja kokemaan.


Ihanaa  viikon jatkoa toivottelee

Ritva Vihreästä talosta












maanantai 2. syyskuuta 2013

Minialbumi Ystävälle


Rakas lapsuusystäväni täytti pyöreitä vuosia.Halusin tehdä hänelle lahjan yhteisistä muistoistamme.
Toisin sanoen  esittelyssä jälleen minialbumi :)
Paperit tai paremminkin paperikko, jota tässä olen käyttänyt on An ABC primer Graphic 45:lta.
Olen kertakaikkiaan ihastunut G45:n papereihin. paperit ovat niin kauniita, että niitä ei hennoisi käyttää ollenkaan - niinpä tämäkin paperikko on ollut varastoituna jo vuoden ajan.

Miettiessäni tätä minialbumia totesin, että ainoat oikeat paperit tähän albumiin olisivat säästämäni Grahic 45-paperikko.

Niinpä aloin kasata sivuja. Inspiraatiota hain jälleen Youtuben kautta. Tämä  "Lets make" series ja muutama muu saman tekijän video toimi sitten innoittajanani. Ennen kaikkea siinä suhteessa,miten hennoa leikellä kauniita papereita, osia niistä - miten yhdistellä eri värejä ja papereita toisiinsa.
En kuitenkaan ole tehnyt sivujani yksi yhteen - tai yksi sivu on tehty samalla "kaavalla" kuin videoissa.
Muutenkaan albumini ei ole yksi yhteen; jo kokokin on erilainen. Albumin sidonta on tehty tässä samalla tavalla kuin aiemmin esittelemässäni DT-työssäni Anun Putiikeille.

Albumissa on kuvia, joita isäni kuvasi ollessamme pieniä... tämän albumin työstäminen on tavallaan myöskin kiitos isälleni, joka oli aikanaan ahkera kuvaaja. Lienenkö sitten häneltä perinyt oman innostukseni  valokuvaukseen. Kiitos isä sinne jonnekin pilven reunalle!

Nyt sitten liuta kuvia,olkaa hyvä!

Etukansi,joka on koottu Graphic 45-papereista leikatuista kuvista. Osaa on käsitelty Glossy Accentsilla. Iso kulmakoriste on vanhoista jemmalaatikoista löytynyt Tiimarista ostettu tarra, jonka käsittelin vain Distress Inkin Vintage Photo-musteella.
Kaikki sivujen taustat ja kuvien reunat on myös käsitelty samoin Vintage Photolla.


Etukannen sisälle tulee albumin saajan nimi. Kuva paperikosta.


Ensimmäinen varsinainen albumisivu, joka on taskuksi tehty. Sivusta saa vedettyä tagin, johon liimaan valokuvan

.
Edellisen sivun toinen puoli;
Läpän alla olevaan avattavaan "taskuun" tulee kuva.


Avattava läppä jonka alle tulee valokuva. Kuva on leikattu paperikosta ja reunat käsitety jälleen Glossy Accentsilla.



Jälleen kuvatasku...


...ja kuvatasku


Kuvataskun toisella puolella tagille tasku kuvan alla.

Jälleen sivu, jossa on tasku tagille -itse asiassa kaksi tagi-taskua ...




... ja myös jälleen avattava tasku , sivun kääntöpuolella.

 





Tähän takakannen taskuun sijoitin paperikosta leikkaamani pienen tagin...

...johon tulivat henkilökohtaiset onnittelumme syntymäpäiväsankarille.


...ja  viimein takakansi.



Aikamoinen pläjäys kuvia, toivottavasti jaksoit ne katsella...
Tätä minialbumia oli taas hauska tehdä; näyttää siltä että minialbumit alkavat viedä minua entistä enemmän mennessään.

Koska näitä papereita jäi ihan mukavasti vielä jäljelle paperikkoon. niin luultavasti toinen samoista papereista tehty minialbumi tulee ilmestymään aikanaan tänne blogiin :)

Mukavaa syyskuun alkua toivottaa


Ritva Vihreästä talosta